17.12.2014
Announcement
Europortfolio je održao radionicu „ePortfolios and Open Badges: Support for Educational Change“ u sklopu konferencije Online Educa Berlin

U srijedu 3. prosinca održana je cjelodnevna radionica pod nazivom: „ePortfolios and Open Badges: Support for Educational Change“ od strane predstavnika Europortfolio mreže u sklopu konferencije  „20th INTERNATIONAL CONFERENCE ON TECHNOLOGY SUPPORTED LEARNING & TRAINING – Online Eudca“ u Hotelu Intercontinental, Berlin.

Sudionici radionice su u prvom dijelu radionice imali priliku da se upoznaju s idejama i ostvarenjima članova Europortfolio mreže i čuju aktualna iskustva i projekte iz područja ePortfolia:

  • Competence and recognition of achievements: Ilona Buchem, CreditPoints with OpenBadges
  • Implementation of e-portfolio: lessons learnt: Eric Rousselle How Kyvyt.fi ePortfolio and Open Badge Factory are contributing to educational practice transformation in Finland
  • EUfolio - EU Classroom ePortfolios, Anastasia Economou

Tijekom prvog dijela radionice službeno s radom započeo je i Njemački ogranak Europortfolio mreže.

U drugom dijelu radionice  polaznice su imali priliku ovisno o svojim interesima odabrati i sudjelovati na sljedećim tematskim diskusijama/(pod)radionicama:

  • Samovrednovanje zrelosti pojedinaca i/ili organizacija za ePortfolio i otvorene značke
  • Kompetencijski okvir i akreditacija na temelju otvorenih znački i ePortfolia
  • Korištenje OER (otvorenih edukacijskih resursa) za razvoj i provedbu ePortfolia
  • Razvijanje smjernica za provedbu/implementaciju ePortfolia

Svaka tematska (pod)radionica istaknula je potencijal za one koji sudjeluju da se uključe i doprinose u razvoju navedenih cjelina, čime bi se osiguralo da se zadovolji potreba praktičara i da se poboljša praksa korištenja ePortfolia.

U okviru portala Europortfolio postoji mogućnost pokretanja online suradnji  (collaborations), tako da će se započete diskusije nastaviti za dobrobit svih nas ePortfolio entuzijasta. Pratite nas, jer će uskoro biti dosta novosti!

Pozvani ste uključite se u rad zajednice! :)

Domain: 
Education / lifelong learning